Perdagangan Komoditi

Berdagang dengan bahan mentah yang paling popular yang ada di pasaran untuk mencipta portfolio yang lebih luas. Komoditi  adalah barang-barang fizikal yang digunakan setiap hari. Kopi, Gula dan Minyak Mentah sentiasa didagangkan melalui CFDs.
Perdagangan komoditi

Apakah komoditi?

Komoditi adalah bahan mentah yang terdapat di dunia ini. Contoh Komoditi adalah Coffee, Crude Oil, Sugar dan juga Gold. Terdapat dua jenis komoditi utama: Komoditi Lembut dan Komoditi Keras. Lembut adalah Komoditi yang ditanam manakala Komoditi Keras adalah komoditi yang digali.Instrumen ini didagangkan secara berterusan melalui CFD dan merupakan instrumen yang menjadi pilihan pedagang yang berpengalaman.
  • Berpengaruh. Komoditi mempengaruhi kelas aset yang lain.
  • Luas. Banyak Komoditi yang berbeza tersedia.
  • Agung. Komoditi menawarkan spektrum peluang yang besar.
  • Mudah alih. Perdagangan dari mana-mana, pada bila-bila masa MT4.

Bagaimanakah Dagangan Komoditi berfungsi?

Perdagangan Komoditi melalui CFD adalah cara yang paling disukai pada masa kini, kerana anda tidak perlu menyimpan stok secara fizikal. Dagangan CFD adalah mudah; anda hanya perlu membuat spekulasi sama ada harga Komoditi yang anda pilih akan naik atau turun. Jika anda percaya bahawa harga komoditi yang anda pilih akan naik, anda akan BELI. Jika anda percaya bahawa ia akan jatuh, anda JUAL.

Tiga Langkah Mudah untuk Perdagangan Komoditi

1

Pilih satu komiditi

pilih komoditi yang anda hendak dagangkan.
2

Tentukan pergerakan Komoditi tersebut

Spekulasi ke mana harga komoditi tersebut akan bergerak.
3

Letakkan dagangan anda.

langkah akhir adalah laksanakan perdagangan anda.

Berdagang dengan MetaTrader 4

MetaTrader 4 telah menjadi platform standard bagi dagangan dalam talian. Platform yang sangat efisien untuk semua peringkat pedagang yang juga tersedia melalui pelbagai peranti seperti desktop, pelayar web, tablet, dan telefon bimbit.