FAQ

Untuk menyokong anda semasa perjalanan perdagangan anda, kami telah mengumpulkan maklumat yang paling berguna dan soalan yang sering ditanya bersama dengan jawapan pada satu halaman.
Mula berdagang
Anda boleh berdagang 24 jam sehari, bermula jam 00:00 Isnin dan tutup jam 24:00 Jumaat (masa pelayan). Sila ambil perhatian bahawa masa pelayan adalah GMT + 2 (GMT + 3 terpakai semasa penjimatan siang / musim panas).
Anda akan mendapat akses kepada lebih 300 instrumen yang boleh didagangkan dari 6 kelas aset melalui platform perdagangan kami yang lebih awal.  Buka akaun anda dan berdagang CFD pada Forex, Niaga Hadapan, Logam, Indeks, Komoditi dan Saham dengan spread yang rendah.
Kami berusaha untuk menyediakan pelanggan kami dengan keadaan dagangan terbaik. Oleh itu, dengan FXGiants anda boleh mendapat ganjaran wang dengan serta merta dengan mudah pembukaan akaun anda dan memproses standard pengesahan prosedur anda. Dapatkan sebanyak $25 dengan hanya mengesahkan e-mel anda dan sehingga 100% bonus pada deposit anda. Promosi semasa kami boleh didapati pada halaman ini.
The charts show the Bid price by default. You open a Buy position with the Ask price and close it with the Bid price. You have to add the spread on the Bid price to find the Ask price. Therefore, the difference in price is due to the spread.
Pesanan anda akan menjadi 'stop-out' bila paras margin (Ekuiti/Margin digunakan) akaun dagangan anda berada di bawah 20%. Ini akan menyebabkan 'stopu-out' dan kedudukan anda akan mula ditutup, bermula dari yang paling tidak menguntungkan.
Kami menawarkan perlindungan baki negatif kepada semua pelanggan sebagai sebahagian daripada Perjanjian dengan pelanggan, selagi ia tidak dimanupulasi. Kepentingan para pelanggan kami adalah objektif utama kami; oleh itu, kami memastikan bahawa pelanggan tidak boleh kehilangan lebih daripada jumlah deposit mereka.
'Pending order' anda akan dipadamkan dari sistem jika 'free margin' tidak mencukupi untuk menampung margin yang diperlukan untuk membuka pesanan tertentu.
Sekiranya anda meletakkan ínstant order', ia mungkin tidak sentiasa jadi kemungkinan untuk membatalkannya, jika pelayan perdagangan kami telah terima permintaan anda. Dalam kes ini, platform anda juga akan memberi amaran: 'Penutupan tetingkap ini tidak akan menjamin pesanan membatalkan'.
Sila ambil perhatian bahawa jumlah dagangan minimum yang anda boleh berdagang adalah 0.01 lot.
Sila ambil perhatian bahawa kami menggunakan harga pecahan pip untuk pelanggan untuk mendapat manfaat daripada pembundaran. Daripada 4 tempat perpuluhan, kami menggunakan 5, dan oleh itu sepuluh tanda pip yang anda lihat adalah 1.0 pip.
Platform kami menyokong fungsi sedemikian. Harap maklum bahawa operasi perdagangan menggunakan fungsi tambahan pada terminal pelanggan anda seperti perhentian pengesanan dan penasihat pakar dilaksanakan sepenuhnya di bawah tanggungjawab anda, kerana ia bergantung langsung pada terminal dagangan anda.
Di FXGiants kami menghargai hubungan telus dengan rakan kongsi kami. Untuk memastikan mereka berpuas hati, kami menawarkan skim rebat yang kompetitif kepada kami Pengenalan , komisen yang paling tinggi Afilat serta disesuaikan secara individu penyelesaian Label Putih.
Prosedur buka akaun adalah mudah dan pantas mengambil kurang dari 1 minit.  Anda hanya akan diminta memberi maklumat asas mengenai diri anda (nama, nama keluarga, e-mel dan lain-lain). 
Untuk mengesahkan profil anda sepenuhnya dan memanfaatkan semua ciri akaun dagangan, anda perlu mengesahkan identiti dan alamat anda terlebih dahulu di halaman Sahkan profil anda.
Log masuk melalui Hub dan pilih leveraj yang lebih baik dari menu drop-down di sebelah 'leveraj '.
Anda perlu memuat turun salah satu platform dagangan MT4 kami atau mula berdagang melalui MT4 Webtrader [/ webtrader?] Melalui pelayar anda. Kedua-dua pilihan juga boleh didapati di Hub anda bersebelahan dengan 'platform perdagangan'.
Akaun sebenar mempunyai pelaksanaan segera yang melibatkan menggunakan requotes, sementara akaun STP / ECN mempunyai pelaksanaan pasaran tanpa requotes. Lebih-lebih lagi, terdapat perbezaan dalam spread kerana penyedia kecairan yang berbeza.
Ya, anda boleh berdagang lot mikro di bawah akaun Micro STP / ECN kami.
Buka pautan ini; klik pada 'Lupa kata laluan', dan ikuti arahan selanjutnya untuk menetapkan semula kata laluan anda.
Log masuk melalui Hub dan pilih pilihan 'Buka akaun baru' di sebelah 'Akaun'. Jika anda sudah log masuk, ikuti pautan ini dan pilih jenis akaun baru anda, asas mata wang dan leveraj.
Log masuk melalui Hub, klik pada cogwheel di sudut kanan atas akaun yang dibiayai dengan salah dan pilih pilihan 'pemindahan dalaman'.
  1. Navigasi laman web kami dan klik pada butang ‘Buka Akaun’.
  2. Isi boring pendaftaran (termasuk platform perdagangan pilihan anda dan jenis akaun, dan matawang dan leveraj).
  3. Klik pada butang ‘Buka Akaun’ dan anda akan ditandatangani secara automatik dalam portal anda.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Pendaftaran Akaun Live dan Portal Klien sila muat turun disini.
  1. Navigasi ke menu rakan kongsi di laman web kami dan pilih perkongsian yang anda mahu.
  2. Klik pada Ákaun Rakan Kongsi’ di bahagian bawah setiap halaman.
  3. Isi boring pendaftaran.
  4. Semak semula perjanjian dan semak kotak penafian untuk mengesahkan.
  5. Klik pada Ákaun Rakan Kongsi’ dan anda akan ditandatangani secara automatik dalam portal anda.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Pendaftaran Akaun Rakan Kongsi dan Portal Rakan Kongsi, sila muat turun dan baca manual disini.
Mulakan semula terminal MetaTrader 4 anda dengan menutupnya dan melancarkannya semula.
Apple telah mengubah tetapan keselamatan untuk membenarkan pemasangan dari App Store sahaja. Untuk membetulkannya, sila pergi ke 'Keutamaan Sistem'> 'Keselamatan & Privasi'. Pada Tab Umum, klik kunci kecil di sudut kiri bawah untuk membuka kunci panel pilihan umum. Kemudian pilih pilihan "Mana-mana" dari menu.
Kata laluan MT4 anda adalah sama dengan yang anda gunakan untuk log masuk ke akaun anda. Jika anda terlupa kata laluan akaun anda, sila buka pautan ini; klik pada `Lupa kata laluan ', dan ikuti arahan selanjutnya untuk menetapkan semula kata laluan anda.
Untuk menukar kata laluan MT4 anda, sila log masuk ke Platform MT4 anda, klik pada 'Alat', kemudian 'Pilihan', klik pada 'Ubah' di sebelah Tab kata laluan. Sila masukkan kata laluan semasa anda dan masukkan yang baru, kemudian klik 'OK'.
Untuk menukar kata laluan pada Android / iPhone anda, sila klik pada tab 'Tetapan', kemudian klik pada 'Akaun'. Di sudut kanan bawah, anda akan melihat ikon Kunci, dan sila klik padanya. Anda akan melihat tetingkap pop-up untuk menukar kata laluan anda.
Kebenaran bayaran dan pembiayaan adalah 100% automatik, dan portal Hub kami membolehkan deposit dan pengeluaran menggunakan antara muka tunggal yang ringkas dan mudah digunakan. Sila pergi melalui senarai kaedah pendanaan akaun yang tersedia.
Anda akan dapat membuat deposit pertama anda selepas pembukaan akaun. Bagaimanapun, anda juga boleh log masuk ke Hub anda dan memilih tab 'kewangan' dalam menu. Pilihan Deposit akan tersedia bersama dengan pelbagai jenis pembiayaan yang ditawarkan.
Mata wang di mana anda boleh deposit bergantung kepada kaedah pembayaran yang anda pilih. Mata wang utama ialah USD, GBP, EUR dan JPY. Deposit dalam mata wang yang berbeza akan ditukarkan ke dalam mata wang asas akaun dagangan anda pada kadar semasa pada masa yang ditetapkan. Anda sentiasa dapat melihat pelbagai mata wang yang disokong di halaman pembiayaan kami.
Anda boleh mengeluarkan wang jika anda mempunyai posisi terbuka di platform anda. Sila ambil perhatian bahawa margin bebas anda mesti melebihi jumlah yang ditentukan dalam arahan pengeluaran, termasuk semua caj pembayaran. Anda tidak akan dapat membuat permintaan jika anda mempunyai dana yang tidak mencukupi.
Kami tidak mengenakan bayaran untuk deposit. Walau bagaimanapun, bank atau pembekal pembayaran masing-masing mungkin mengenakan yuran tambahan kepada anda.
Jumlah tambahan yang telah dikeluarkan adalah sebahagian daripada bonus dagangan yang bukan untuk pengeluaran yang telah anda terima. Setiap kali anda membuat pengeluaran, sebahagian daripada bonus dagangan dikeluarkan daripada jumlah yang anda deposit dan meminta pengeluaran.
Bonus dagangan akan diberi semata-mata untuk dagangan dengan syarikat kami dan tidak boleh dikeluarkan. Pada bila-bila masa, walaupun selepas tamat tempoh promosi, apabila pelanggan meminta pengeluaran, bonus dagangan akan dikeluarkan.
Anda boleh mengeluarkan keuntungan anda hanya melalui Bank Wire. Anda boleh menerima deposit awal anda melalui kaedah pembayaran pada mulanya digunakan dan kemudian semua dana berlebihan (keuntungan) akan dihantar ke akaun bank anda. Untuk melaksanakannya di atas, anda perlu memohon pengeluaran bank daripada Hub anda.